Wat te doen na overlijden?

Direct na overlijden

Bel eerst uw arts

Als iemand overleden is, dan is het belangrijk om eerst de arts te bellen. Nadat de arts geweest is, kunt u mij bellen.
Ik ben dag en nacht bereikbaar.

Samen overleggen we wanneer ik langskom. Dat hoeft namelijk meestal niet onmiddellijk.

Als u behoefte heeft om eerst nog even rustig alleen te zijn met uw dierbare, dan kunt u daar nog even de tijd voor nemen. Misschien wilt u eerst wachten tot ook andere familieleden aanwezig zijn en jullie eerst nog samen een moment hebben. Aansluitend ga ik samen met u alles doornemen wat met het afscheid te maken heeft, zodat u weloverwogen keuzes maakt.

Samen bespreken we alle zaken

Geen zorgen

Alle zaken die geregeld moeten worden neem ik met u in detail door. Denk hierbij aan: verzorging en opbaring van de overledene; kist of mand, kaart, advertentie, vervoer, locaties van afscheid en condoleance, bloemen, sprekers, muziek, catering, fotografie, en meer.

Geen zorgen als u nog niet gelijk alle antwoorden hebt. Er is tijd om dingen uit te zoeken, keuzes te maken en toe te werken naar een mooi afscheid.

Uiteindelijk bent u degene die alle besluiten neemt op basis van de aangeboden mogelijkheden, waarbij ik het overzicht bewaar en het tijdpad in de gaten houd.

Wie belt u wanneer?

Thuis

Bij overlijden thuis: Neem eerst contact op met de huisarts. Deze komt bij u langs, daarna kunt u mij bellen.

Ziekenhuis

Bij overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum: De arts wordt automatisch geïnformeerd. U kunt mij dan gelijk bellen.  

Na ongeluk

Bij overlijden na ongeluk: U kunt dan mij bellen.    

Op reis

Bij overlijden op reis: Bel de alarmcentrale van de (reis)verzekering en u kunt daarnaast mij bellen.