Mogelijkheden

Ieder mens is uniek

Iedere situatie ook

Ieder mens is uniek en iedere overlijdens-situatie is anders. Dat is mijn uitgangspunt.

Als iemand overleden is wordt de laatste verzorging gegeven. Deze verzorging kan ik samen met u, de familie en naasten, doen als u dit wenst.

Wilt u -als dit mogelijk is- uw dierbare thuis in de vertrouwde omgeving opbaren?

Of in een uitvaartcentrum of aula? Een andere mogelijkheid is in een zogeheten 24-uurs kamer. Dit is een ingerichte huiskamer die voor u ter beschikking staat waarvan u een sleutel krijgt en de gehele opbaartijd naar toe kunt. U kunt dan uw dierbare net zo vaak bezoeken als u wilt.

Keuze voor de uitvaart

Begrafenis of crematie, rouwkaart, vervoer, bloemen

Samen een kist of mand of baar uitzoeken, hierin heb ik vele voorbeelden voor u.

En dan het rouwvervoer, ook hier is veel mogelijk. U kunt kiezen uit veel verschillende typen auto’s, een traditionele auto, een oldtimer of landrover, maar ook een bus, of boot of bakfiets behoort tot de mogelijkheden.

Een keuze waar u daarna voor komt te staan is of u een begrafenis of een crematie wilt voor uw naaste.

Samen met u kiezen we en ontwerpen we de rouwkaart. Door te luisteren, praten en kijken zoeken we samen om naast de traditionele opmaakvormen in beeld, tekst en symboliek dicht bij de overledene te komen.

Soms vertellen bloemen wat u zelf niet kunt zeggen. Maar welke bloemen kiest u? Er zijn geen regels voor, belangrijk is vooral dat het goed voelt. Misschien verwoorden ze een herinnering, of kiest u de lievelingsbloem- of kleur van de overledene.

“Muziek geeft omlijsting aan het afscheid. Een pakkende songtekst verwoordt wat u wilt zeggen – maar wat u zelf nu niet op deze manier kan verwoorden.”

Muziek

De muziek weerklinkt waar uw dierbare zo graag naar luisterde

Muziek geeft omlijsting aan het afscheid. Samen luisteren naar het lied of muziekstuk dat een herinnering oproept. Er kan gezongen worden, een pakkende songtekst verwoordt wat u wilt zeggen – maar wat u zelf nu niet op deze manier kan verwoorden. De muziek weerklinkt waar uw dierbare zo graag naar luisterde.

 

“Wilt u een andere sfeer voor de locatie, dan kan dit ook. Was de tuin bijvoorbeeld het lievelingsplekje van uw dierbare? Dan is dat wellicht ook een prachtige plek voor het afscheid.”

 

Locatie

Afscheids- of herdenkingsplechtigheid

Voor de afscheids- of herdenkingsplechtigheid zelf, bent u niet alleen aangewezen op een kerk of aula. Deze locaties zijn uitermate geschikt, maar wilt u een andere sfeer, dan kan dit ook. Was de tuin bijvoorbeeld het lievelingsplekje van uw dierbare? Dan is dat wellicht ook een prachtige plek voor het afscheid. Was uw dierbare iemand die graag schilderde? Hoe mooi is het dan als de overledene op de afscheidslocatie wordt omringd door zijn of haar eigen schilderijen? Maar u kunt ook denken aan een (favoriet) restaurant, een klein groepje thuis bij u in de woonkamer, een strandtent, een rondvaart, een clubhuis. Een plek waar de overledene binding mee heeft: de jachthaven, de voetbalkantine, de buurtkroeg, dorpshuis of de bollenschuur.

Omdat ik volledig zelfstandig werk, ben ik nergens aan verbonden. Dit geeft mij de ruimte om samen met u te kiezen wat het beste bij u en uw dierbare past.

Na het afscheid

Goed afscheid nemen is van groot belang

Na de uitvaart maak ik een afspraak om nog een keer bij u langs te komen om te horen hoe het gaat, uiteraard praten we na over het afscheid en over hoe u alles heeft ervaren.

Goed afscheid nemen is van groot belang en werkt mee aan een goed rouwproces.

 

Wat kunt u verwachten?

Uitvaartlocaties

Voor een afscheids- of herdenkingsplechtigheid bent u niet alleen aangewezen op een kerk of aula.

Rekening houdend met uw budget en de sfeer die u zoekt, kan ik u ook andere alternatieven aanbieden.

Wensen van de overledenen en naasten

Uitgangspunten bij het regelen van de uitvaart zijn altijd de wensen van de overledene en zijn of haar naasten. Ik sta open voor alle religies en levensvisies. Ik zal alles in het werk stellen om aan uw wensen te voldoen.