Wat kost een uitvaart?

“Ik ben er voor iedereen!”

Wat kost een uitvaart?

Er bestaat geen standaardprijs voor een uitvaart.
Wat een uitvaart kost hangt af van de keuzes die u maakt.

Over het algemeen is een begrafenis duurder dan een crematie. Daarnaast spelen de kist of een baar een rol, net als bloemen en vervoer.

Vindt de uitvaart plaats in besloten kring of wordt het een drukbezochte bijeenkomst? De locaties, het aantal mensen en catering maken vaak het verschil.

Dan heeft u nog te maken met de keuzes voor de rouwkaart en mogelijk een advertentie. Kiest u voor een plaatselijke of regionale krant, of een advertentie in een landelijke krant, dit maakt ook een verschil.

Met mijn creatieve inslag kan ik ook met een kleiner budget een prachtig afscheid realiseren. Ik vind het een uitdaging om u te helpen met zoeken naar alternatieven.
Want het zijn vaak de kleine dingen die het juist bijzonder maken. Als zelfstandig uitvaartbegeleider ben ik nergens aan verbonden, waardoor ik u breed kan adviseren.

Offerte

Inzicht

Nadat ik uw wensen in kaart heb gebracht, krijgt u van mij een offerte. Uiteraard is deze gespecificeerd, zodat u precies inzicht heeft in alle onderdelen. Ik denk daarin graag met u mee.

 

“Met mijn creatieve inslag kan ik een prachtig afscheid realiseren. Want het zijn vaak de kleine dingen die het juist bijzonder maken.”

Verzekering

Wat als u een uitvaartverzekering heeft?

Heeft u een uitvaartverzekering of bent u bij een uitvaartvereniging die een vast bedrag uitkeert (kapitaalverzekering), bijvoorbeeld bij Dela, Monuta of Yarden? Dan bent u niet verplicht om de uitvaart via hen te regelen. U bent volledig vrij in de keuze van uw uitvaartbegeleider. Dus wilt u dat ik degene ben die u en uw familie begeleidt bij het vormgeven van het afscheid? Dan is dat geen probleem.

Belangrijk is wel dat u eerst contact met mij opneemt en niet eerst uw verzekering of het telefoonnummer op uw polis belt.

Heeft u een naturapolis, ofwel een vastomlijnd dienstenpakket, maar kiest u toch liever voor mij als uitvaartbegeleider? Ook dan kunt u vaak een bedrag uitgekeerd krijgen om het te gebruiken voor een uitvaart op maat. In dit geval is het wel verstandig hier direct even samen naar te kijken, zodat het volledig duidelijk is.