Uitvaart in Andijk

“Afscheid op uw manier”

Zorgvuldig – integer – stijlvol

Vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart ben ik er echt voor u. Ik werk zelfstandig, dat maakt dat ik u alle tijd en aandacht kan geven. Of u nu al wel of niet voor ogen heeft hoe de uitvaart moet zijn, samen met u geef ik hier invulling aan, veel is mogelijk en bespreekbaar. “Nee dat kan niet, is een uitspraak die ik het liefst zo min mogelijk gebruik”. Ik heb oog voor detail, dat kan vaak een verschil maken.

Geen zorgen als u nog niet gelijk alle antwoorden hebt. Er is tijd om dingen uit te zoeken, keuzes te maken en toe te werken naar een mooi afscheid.

Uitvaart Andijk

Organiseren van een mooi afscheid

Uiteindelijk bent u degene die alle besluiten neemt op basis van de aangeboden mogelijkheden, waarbij ik het overzicht bewaar en het tijdpad in de gaten houd.

Alles op maat, zodat het aansluit bij uw wensen en budget!

Waar u ook woont in West-Friesland of elders, ik kan u hierbij begeleiden.

U kunt voor het opbaren van een overledene kiezen uit verschillende locaties. Een veel gekozen mogelijkheid is om het thuis te doen. Dit kan prettig zijn omdat het voor de nabestaanden een fijn gevoel kan geven om afscheid te nemen van de overledene in de vertrouwde omgeving. Daarnaast zijn nabestaanden niet gebonden aan openingstijden, wat bij een rouwcentrum soms wel het geval is.

“Ik hou van het
omgaan met mensen”

Uitvaart Andijk: Begrafenis of crematie

Kies u voor Begraven?

In Andijk zijn er 2 begraafplaatsen.

 • Oosterbegraafplaats aan De Weet in Andijk
 • Westerbegraafplaats aan de Dijkweg 346 in Andijk.

 

 • Een natuurbegraafplaats behoort ook tot de keuzes. Hierbij kunt u denken aan Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Alkmaar.

Kiest u voor cremeren dan heeft u de keuze uit meerdere locaties

 • Crematorium Hoorn,
 • Crematorium Schagen.
 • Crematorium Waerdse Landen, Heerhugowaard.
 • Crematorium Olandhorst, Lelystad

Voor de afscheids- of herdenkingsplechtigheid zelf, bent u niet alleen aangewezen op een kerk of aula. Deze locaties zijn uitermate geschikt, maar wilt u een andere sfeer, dan kan dit ook. Was de tuin bijvoorbeeld het lievelingsplekje van uw dierbare? Dan is dat wellicht ook een prachtige plek voor het afscheid. Maar u kunt ook denken aan een (favoriet) restaurant, een klein groepje thuis bij u in de woonkamer, een strandtent, een rondvaart, een clubhuis. Een plek waar de overledene binding mee heeft: de jachthaven, de voetbalkantine, de buurtkroeg, dorpshuis of de bollenschuur.

Omdat ik volledig zelfstandig werk, ben ik nergens aan verbonden. Dit geeft mij de ruimte om samen met u te kiezen wat het beste bij u en uw dierbare past.

Voorbeelden van locaties in Andijk:

 • Dorpshuis het Centrum
 • Cultura
 • Sarto
 • Gereformeerde kerk aan de Middenweg 4,
 • De Kapel aan de Middenweg 48,
 • Restaurant Het Kerkje vlak naast de Westerbegraafplaats
 • Uitvaartcentrum “de laatste eer”
 • Vanuit uw eigen huis of bedrijf of in overleg in een andere locatie naar wens

 

Wat kost een uitvaart in Andijk?

Er bestaat geen standaardprijs voor een uitvaart.
Wat een uitvaart kost hangt af van de keuzes die u maakt.

Over het algemeen is een begrafenis duurder dan een crematie. Daarnaast spelen de kist of een baar een rol, net als bloemen en vervoer.

Vindt de uitvaart plaats in besloten kring of wordt het een drukbezochte bijeenkomst? De locaties, het aantal mensen en catering maken vaak het verschil.

Dan heeft u nog te maken met de keuzes voor de rouwkaart en mogelijk een advertentie. Kiest u voor een plaatselijke of regionale krant, of een advertentie in een landelijke krant, dit maakt ook een verschil.

Met mijn creatieve inslag kan ik ook met een kleiner budget een prachtig afscheid realiseren. Ik vind het een uitdaging om u te helpen met zoeken naar alternatieven. Want het zijn vaak de kleine dingen die het juist bijzonder maken.

Als zelfstandig uitvaartbegeleider ben ik nergens aan verbonden, waardoor ik u breed kan adviseren.

Begroting

Nadat ik uw wensen in kaart heb gebracht, krijgt u van mij een begroting. Uiteraard is deze gespecificeerd, zodat u precies inzicht heeft in alle onderdelen. Ik denk daarin graag met u mee.

Wie belt u wanneer?

Lees hier meer over wie u wanneer belt.

Wat te doen na overlijden?

Vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart ben ik er echt voor u. Ik werk zelfstandig, dat maakt dat ik u alle tijd en aandacht kan geven.

Wilt u meer weten over een uitvaart in Andijk?
Ik ben dag en nacht bereikbaar, bel gerust.

Wat kunt u verwachten?

Kernwaarde

Met tijd en oprechte aandacht de overledene, familie en vrienden leren kennen.

Goed luisteren, óók horen wat niet gezegd wordt en aandacht schenken aan de kleine dingen die het afscheid zo persoonlijk maken.

Missie

Zorgen voor een onvergetelijk afscheid en een mooie blijvende herinnering.

Gesprek vooraf?

Steeds meer mensen bereiden zich vooraf voor op het afscheid van hun leven. Als u weet dat u spoedig komt te overlijden, dan kan ik u in een persoonlijk gesprek informeren over de mogelijkheden. Tevens kan ik uw specifieke wensen en mogelijkheden nader met u uitwerken.

Dit alles zonder enige verplichting.